Blog Liste

Sosyal medya raporları ihmal etmeye gelmez

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Giderek büyüyen bir sosyal medya devrimi yaşıyoruz. Sosyal medyayı ölçüyor musunuz? Sosyal medya raporları, sosyal medyanın işletme hedefleriniz ve dönüşümleriniz üzerindeki etkisini ölçmenize yardımcı olur. Entegre İnternet ve sosyal medya verileri, içeriğinize ve topluluğa ilişkin bütünsel bir görünüm sağlar.

Sosyal medyanın önem verdiğiniz metrikler üzerindeki etkisini ölçün

Dönüşümler raporu, sosyal medyanın değerini nicel olarak tespit etmenize olanak tanır. Dönüşüm oranlarını ve her bir sosyal ağdan kaynaklanan yönlendirmeler sonucunda gerçekleşen dönüşümlerin parasal değerini gösterir. İşletmeniz için alakalı hedefler belirleyerek, sosyal medyanın etkisini önem verdiğiniz metriklere bağlayın.

 

İlgili ziyaretçilerin hangi sosyal medya kaynaklarından geldiğini öğrenin

Hangi toplulukların markanız için önemli olduğunu belirlemeniz gerekir. Sosyal Medya Kaynakları raporu, sosyal ağlardan gelen ziyaretçilerin sitenize ulaşmak için kullandığı ilk yolları gösterir. Ayrıca, raporda her sosyal ağ için katılım ve dönüşüm metrikleri de gösterilir.

 

Ziyaretçilerinizin neleri, nerede paylaştığını keşfedin

Google +1 ve diğer sosyal paylaşım özellikleri, ziyaretçilerin içeriğinizi arkadaşlarıyla paylaşarak iletmesi için kolay bir yöntem sağlar. Sosyal Medya Eklentileri raporu, sitenizde en sık hangi makalelerin paylaşıldığını ve bunları paylaşmak için hangi sosyal medya düğmelerinin tıklandığını (örneğin, Google "+1" veya Facebook Beğen) gösterir. Ayrıca, Etkinlik Akışı raporu, ziyaretçilerin web siteniz haricindeki sitelerde içeriğinizle nasıl etkileşime geçtiğini gösterir.